Pozvánka na Den otevřených dveří a prohlídku v SENIOR PARKU Rychvald - 12. 10. 2013

09.09.2013 18:10
 

Srdečně Vás všechny zdravím, hlavně starší neslyšící, zaměstnance organizací i všechny ostatní,

dovolte, abychom se Vám představili. Jsme občanské sdružení Tichý dům neslyšících, předsedkyně je neslyšící Kamila Spěváková. Pracujeme na velkém projektu "Domov seniorů pro neslyšící". Bude to první domov pro neslyšící u nás. V České republice je mnoho běžných domovů důchodců, kde žijí neslyšící osamoceni společně se slyšícími důchodci. Dle našeho názoru to samotným neslyšícím nedělá dobrotu, chybí jim komunikace ve znakovém jazyce. Všichni starší neslyšící by byli rádi mezi "svými", a to ve svém "vysněném" domově neslyšících.

Po celé ČR jsme hledali řešení a nakonec jsme ho našli nedaleko Ostravy v moderním domově důchodců domácího typu. Pro starší neslyšící jsou tu připravené byty s předzahrádkou v řádové zástavbě nebo byty s parkem. Přijímají zde starší neslyšící uživatele ZJ, ať už manželské páry, osamělé vdovce a vdovy nebo partu starších kamarádů či kamarádek z Ostravy, Karviné, Havířova, Opavy a okolí. Tento domov se nachází v Rychvaldě u Ostravy. Domov poskytuje všechny potřebné služby: donášku jídla, dopravu k lékaři, výlety, kulturní akce, služby na přání neslyšícího atd., a to vše za doprovodu tlumočníka ZJ. To je novinka! Noví klienti se můžou nastěhovat už na podzim!

12. října budete mít možnost si tento domov důchodců osobně prohlédnout. Letos na jaře bylo právě otevřeno toto krásné bydlení, máte možnost obsadit byt! Bude k dispozici mikrobus, který bude nabírat zájemce, nemusíte mít starost, že byste prohlídku ze zdravotních důvodů nezvládli.

Prosme, abyste informovali starší neslyšící, o kterých víte, že by potřebovali služby domova důchodců. Zájemci se mohou přihlásit na e-mailové adrese: domov.neslysici@seznam.cz. Děkujeme. 

Podrobné informace o prohlídce v Rychvaldě budou upřesněny za 14 dní, po zveřejnění prvního videa.

Budeme rádi, když se Vás tam podívá víc, nejen zájemci, ale i zvědavci. Tlumočník ZJ bude zajištěn.

Těšíme se na viděnou!