Podrobné informace o Dni otevřených dveří a prohlídce v SENIOR PARKU Rychvald - 12. 10. 2013

01.10.2013 18:32
 

Srdečně Vás všechny zdravíme.

Dva zástupci organizace Tichý dům neslyšících (K. Spěváková, M. Fritz) 17. září navštívili nový domov důchodců v Rychvaldě. Jde o atriový objekt s uzavřeným parkem a jezírkem a domky s předzahrádkou v řádové zástavbě za tímto objektem, který se nám velmi líbil. Je to jako v pohádce! Příroda v okolí je ideální na procházky, jízdy na kole a rybaření.

Nyní více informací k prohlídce Senior Parku v Rychvaldě 12. 10. 13 od 13.30 hodin. Srazy budou celkem 3, můžete si vybrat, na který přijdete:

1. sraz: Hlavní nádraží Ostrava, u pokladen v 11. 45 hodin – povede pan Milan Fritz

2. sraz: Ostravský spolek neslyšících, Střelniční č. 8 v 11.45 hodin – povede paní Pavlína Zarubová

3. sraz: Senior Park Rychvald, Myslivecká č. 2092 v 13.00 hodin

Pro zájemce, kteří jsou připoutáni na vozíku nebo závislí na berlích, bude k dispozici mikrobus. Platí pro lidi z Moravskoslezského kraje. Přihlášky na prohlídku a žádosti o mikrobus posílejte na tel. číslo: 723 107 733 nebo e-mail: domov.neslysici@seznam.cz

Prohlídka je určena pro neslyšící z celé ČR.

Prohlídka včetně přednášky a besedy s vedením Senior Parku bude trvat cca 2 hodiny. Tlumočník znakového jazyka je zajištěn.

Pokud máte zájem o pobyt v domově v Rychvaldě, ale obáváte se, že vám nevystačí finance, máme pro vás řešení. Máte nárok na státní příspěvky, např. na bydlení, péči, mobilitu atd. S vyřizováním žádostí o tyto příspěvky vám pomůže sociální pracovnice. Bude zřízen i nadační fond, který bude podporovat naše neslyšící klienty s nižšími příjmy.

Pokud máte zájem o pobyt v domově, máme pro Vás senzační 2 nabídky:

1. pokud neslyšící klienti podepíší smlouvu a zaplatí vratnou kaucí ve výši 30.000 Kč do 31. 10., tak jim budou odpuštěny služby a nájem 1. a 2. měsíc

2. pokud neslyšící klienti podepíší smlouvu a nezaplatí vratnou kauci ve výši 30.000 Kč do 31. 10., tak jim budou odpuštěny služby a nájem 1. měsíc (vhodné pro lidi s nižšími příjmy a bez rezervy)

Na závěr s politováním neradi sdělujeme, že z důvodu zkušebního nového domova nemůžeme zatím klienty upoutané na lůžko, lidi s Alzheimerovou chorobou a stařeckou demencí. To bude možné až v průběhu dalších let. Děkujeme Vám za pochopení.

Moc se na Vás těšíme a na shledanou v Rychvaldě v sobotu 12. 10. od 13.30 hodin!